Site name

Zpráva

Jesenickou pobočku EUROTOPIA.CZ najdete v přízemí jesenické polikliniky

Když zhruba před rokem hledala jesenická pobočka organizace EUROTOPIA.CZ nové prostory pro svou činnost, nabídla jesenická poliklinika pomocnou ruku. Slovo dalo slovo a již téměř osm měsíců sídlí organizace, která se stará o lepší život rodin v regionu v přízemí polikliniky. „Jakmile jsem se dozvěděl o činnosti a především situaci, ve které se tato organizace nacházela, přišlo mi samozřejmé vytvořit pro ni v našem objektu maximálně přijatelné podmínky“, říká Milan Plesar, majitel jesenické polikliniky.

Pobočka organizace EUROTOPIA.CZ se ze široké škály aktivit věnuje v Jeseníku především podpoře pěstounských rodin, doučování dětí ze základních a středních škol, organizování jejich volnočasových aktivit a včasné péči, která zahrnuje podpůrné aktivity pro rodiny s dětmi do 8 let. Tým sociálních pracovníků tak poskytuje nejen pěstounským rodinám kvalitní, standardizovaný a ucelený systém podpory a pomoci, odlehčovací péči a vzdělávání, tak odbornou psychologickou a terapeutickou pomoc.

„Chtěla bych za celou organizaci poděkovat za vaši podporu, jedině tak můžeme zodpovědně naplňovat naše poslání – starat se o lepší život rodin v regionu“, oceňuje dosavadní spolupráci Petra Večerková, odborná ředitelka EUROTOPIA.CZ.

Závěrem přinášíme výroční zprávu za rok 2023, která poskytuje ucelený pohled na plejádu aktivit, které organizace nabízí nejen v Jeseníku, ale také v Krnově, Bruntále nebo Opavě. Je asi zbytečné dodávat, že se všechny pobočky aktivně zapojily do odstraňování následků katastrofálních povodní a to především tím, co je ji vlastní – psychologickou podporou.

Výroční zprávu v plném znění naleznete ZDE.